21.09.2018

Зустріч студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» з представниками страхового бізнесу


За сприяння завідувача кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ д. е. н., професора Кнейслер О.В. у рамках викладання дисципліни «Страхування» 19 вересня 2018 р. відбулася зустріч студентів 3-го курсу факультету фінансів і факультету банківської справи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» із заступником директора філії ПрАТ «СК «ПРОВІДНА» у м. Тернопіль Сафандулою Я. І.

Представивши присутнім гостя, керівник курсу к.е.н,, доцент Налукова Н. І. висловила сподівання, що проведена лекція сприятиме кращому розумінню студентами механізму функціонування страхових компаній, оскільки завдяки участі практиків у навчальному процесі студенти мають можливість отримати ґрунтовніші фахові знання за усіма найважливішими напрямами розвитку галузі страхування.

На зустріч завітав декан факультету фінансів ТНЕУ к.е.н., доцент Кізима А. Я. Звертаючись до студентської молоді, він відзначив, що адміністрація як університету, так і факультету підтримує такі форми спілкування студентів із практиками.

Представник страховика розповів студентам про особливості діяльності страхової компанії «ПРОВІДНА», про історію створення та динаміку її розвитку, наявність ліценцій, специфіку складу та структури страхового портфеля і дав цікаві поради стосовно кар’єри у страхуванні.

У ході лекції студенти також мали можливість дізнатися про унікальність та привабливість страхового бізнесу, особливості бізнес-процесів у страховій організації, впровадження нових технологій у страхову діяльність, перспективи проходження практики та подальшого працевлаштування у страховій компанії «ПРОВІДНА».

Під час зустрічі відбулося жваве та конструктивне обговорення питань, що стосуються страхових послуг, які надає страховик у розрізі медичного страхування та страхування автотранспортних ризиків.

По завершенню лекції студенти мали нагоду поставити низку актуальних запитань доповідачу. Активна дискусія відбулася щодо надання страхового захисту за окремими ризиковими видами страхування. Цікавими та корисними для студентів стали практичні рекомендації Ярослава Ігоровича щодо вибору страхових продуктів, розрахунку страхових платежів та особливостей врегулювання страхових випадків. Також були обговорені можливі формати подальшої співпраці.