28.11.2018

Відбувся тренінг «Особливості та переваги особистого накопичувального страхування»


28 листопада 2018 року за підтримки завідувача кафедри фінансового менеджменту та страхування д.е.н., професора Кнейслер Ольги Володимирівни відбувся тренінг для студентів третього курсу факультету фінансів на тему: «Особливості та переваги особистого накопичувального страхування в Україні». Модераторами заходу виступили фінансовий консультант консалтингової компанії «Євролайф Груп» Дмитришина Наталія Михайлівна та к.е.н., викладач кафедри фінансового менеджменту та страхування Шупа Леся Зіновіївна.

Організація тренінгу зумовлена необхідністю набуття студентами практичних навичок щодо порядку укладення договорів особистого накопичувального страхування та процедури розрахунку страхових платежів і по закінченню терміну дії договору страхових виплат.

Під час презентації Наталія Михайлівна надала вичерпну інформацію щодо консалтингової компанії «Євролайф Груп» та розповіла як розпочала свою діяльність у цій компанії. «Євролайф Україна» – провідна брокерська компанія на фінансовому ринку України, що надає широкий спектр консультативних послуг в сфері страхового забезпечення та пенсійного накопичення. «Євролайф Україна» була заснована в 1999 році, як одна з компаній концерну «Євролайф Груп». Свою оперативну діяльність на українському страховому ринку компанія веде з 2000 року і за цей час завоювала довіру сотні тисяч вдячних клієнтів, які скористалися послугами компанії. Дмитришина Н. М. ознайомила присутніх з порядком укладення накопичувальних договорів страхування та надала порівняльну характеристику страхового ринку життя України та США.

У ході тренінгу учасникам для ознайомлення було надано форми типових договорів. Фінансовий консультант компанії детально роз’яснила усі особливі умови пропонованих страховиком страхових продуктів та окремі правові питання стосовно розрахунку і виплати страхового відшкодування. Учасники тренінгу отримали необхідні фахові знання та практичні навички щодо визначення предмету договору страхування, страхового ризику, страхового випадку, розміру грошової суми, в межах якої страховик зобов'язаний провести виплату у разі настання страхового випадку, розміру страхового платежу і строків його сплати, терміну дії договору та інших умов, визначених чинними нормативно-правовими актами.

Студентська молодь була активною, ставила запитання, які виникали в ході тренінгу. Відбувалася жвава дискусія із застосуванням фахових страхових термінів.

На закінчення, запрошена гостя Дмитришина Наталія Михайлівна побажала учасникам здоров’я, достатку, впевненості в завтрашньому дні та свідомого розуміння необхідності укладання довгострокових договорів страхування життя. Студентство, у свою чергу, подякувало за надану інформацію та за цікаве практичне пояснення даного виду страхування.