29.11.2018

«Розвиток фінансів підприємств галузей економіки в умовах нових викликів і загроз»


29 листопада 2018 р. з ініціативи студентів факультету фінансів та професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ відбувся студентський науковий семінар на тему: «Розвиток фінансів підприємств галузей економіки в умовах нових викликів і загроз».

Метою наукового заходу було обговорення проблем і перспектив розвитку фінансів підприємств галузей економіки в умовах нових викликів і загроз.

Науковий семінар розпочався із привітання завідувача кафедри фінансового менеджменту та страхування Ольги Володимирівни Кнейслер, яка, аргументуючи важливість проведення окресленого наукового заходу, зосередила увагу присутніх на тому, що в Україні нові виклики і загрози стримують розвиток окремих галузей економіки та знижують ефективність функціонування задіяних у них суб’єктів господарювання. Саме тому проведення таких заходів дозволяє залучати і активізувати молодь у пошуку відповідей на важливі соціально-економічні питання сьогодення та формують у них вміння оцінювати і на основі системного підходу швидко приймати ефективні управлінські рішення щодо вирішення назрілих проблем.

Упродовж наукового семінару студенти груп ФСГ-31 та ФСГ-32 обговорювали проблематику розвитку фінансів підприємств галузей економіки: формування фінансових ресурсів суб’єктів господарювання та організації системи управління ними; фінансового забезпечення розвитку підприємств промисловості та будівельної галузі; альтернативної енергетики як ефективного напряму вкладення фінансових ресурсів в Україні та світі; конкурентоспроможності харчової промисловості як складової ефективної національної економіки; механізму інвестування підприємств житлового господарства; досвіду країн Європи та вітчизняних реалій державної підтримки фермерських господарств; ефективності транспортної логістики с/г товаровиробників як запоруки їх розвитку; фінансових аспектів функціонування підприємств залізничного транспорту та фінансового механізму забезпечення сталого розвитку с/г підприємств.

У процесі наукового диспуту студенти мали можливість представляти не лише свої наукові доробки щодо проблематики розвитку фінансів підприємств галузей економіки, але й обговорювати особистий довід і власне бачення напрямів підвищення ефективності функціонування суб’єктів господарювання та галузей економіки, а також активізації інвестиційно-інноваційного поступу країни. Усі доповіді студентів були цікавими, змістовними та відзначалися актуальністю окресленого кола питань.

Підсумовуючи результати наукового семінару, лектор курсу «Фінанси галузей економіки» канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування Галина Миронівна Кулина висловила сподівання щодо подальшого наукового дослідження напрямів нівелізації тих зовнішніх і внутрішніх викликів та загроз, які опосередковують функціонування вітчизняної економічної системи та діяльність суб’єктів господарювання у ній, а також висловила щиру вдячність за плідну працю та побажала її учасникам натхнення, подальших наукових звершень і гарного настрою.