24.04.2019

Про ситуацію на страхових ринках України і Європи, тенденції та перспективи студентам розповів Генеральний директор асоціації «Cтраховий бізнес» В’ячеслав Валерійович Черняховський


 22 квітня 2019 р. з ініціативи завідувача кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ доктора економічних наук, професора Ольги Володимирівни Кнейслер відбулася відкрита лекція-дискусія для студентів факультету фінансів, яку прочитав Генеральний директор асоціації «Cтраховий бізнес», Голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В’ячеслав Валерійович Черняховський. Тема зустрічі – «Ситуація на страхових ринках України і Європи. Тенденції та перспективи».

В’ячеслав Валерійович представив слухачам ґрунтовну доповідь про сучасний стан і тенденції розвитку вітчизняного страхового ринку на прикладі страхування автотранспортних ризиків, а також про вплив на український страховий бізнес кризових явищ і ризиків, які їх супроводжують. Лектором також було відзначено основні зміни та реформаторські заходи, передбачені Комплексною програмою розвитку фінансового ринку та оцінку їх ефективності. Надзвичайно цікавим для студентства виявився досвід функціонування і моделі державного регулювання страхових ринків провідних європейських країн та основні принципи, які лежать в їх основі, а також місце України на європейському ринку страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів. На завершення В’ячеслав Валерійович репрезентував власні напрацювання щодо подальшого розвитку вітчизняного страхового бізнесу, які дозволять у повній мірі використати його потенціал, знизити рівень ризиків, які супроводжують страхову діяльність, тим самим підвищивши її стійкість до внутрішніх і зовнішніх викликів, та сприятимуть покращенню страхової культури населення.

На завершення молодь мала нагоду подискутувати з лектором й отримати вичерпні відповіді на усі запитання.

Молодь висловлює щиру подяку адміністрації університету та завідувачу кафедри фінансового менеджменту та страхування доктору економічних наук, професору О. В. Кнейслер за можливість відвідування неординарних, цікавих та корисних лекцій провідних практиків у сфері страхування.