21.03.2024

Навчально-пізнавальна екскурсія «Генезис грошової культури: від зуба кита до bitcoin’a» для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23


У рамках проведення Всесвітнього тижня грошей (GLOBAL MONEY WEEK 2024) у Класичному університеті Тернополя 20 березня 2024 р. для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23 проведено навчально-пізнавальну екскурсію «Генезис грошової культури: від зуба кита до bitcoin’a».

Доцент кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Ярослав Чайковський детально розповів про історичний контекст розвитку грошей, звертаючи увагу на їхню еволюцію та вплив на формування моральних цінностей у суспільстві. Він акцентував увагу на ролі грошових відносин у цьому процесі, розкриваючи їхню значущість у формуванні ієрархії цінностей

Учні з великим захопленням роздивлялись експозицію музею, особливо зацікавившись унікальними колекціями пам’ятних та ювілейних монет України. Також їх привернули увагу брикети утилізованих 10 та 100 злотих банкнот Національного банку Польщі. Портативний детектор для перевірки банкнот на підроблення також спровокував значний інтерес серед учнів.

Учням продемонстрували пізнавальні фільми «Як знищують мільярди гривень в НБУ?», «Коротка історія грошей», «Платіжна картка ПРОСТІР».

Колектив кафедри вдячний за співучасть в організації заходу такого формату вчителю англійської мови Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23 Олесі Мандзій.