21.03.2024

Навчально-пізнавальна екскурсія «Генезис грошової культури: від зуба кита до bitcoin’a» для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19


У рамках проведення Всесвітнього тижня грошей (GLOBAL MONEY WEEK 2024) у Класичному університеті Тернополя 20 березня 2024 р. для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 проведено навчально-пізнавальну екскурсію «Генезис грошової культури: від зуба кита до bitcoin’a».

Доцент кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Ярослав Чайковський зосереджував увагу на історичних аспектах становлення грошей. Він висвітлив еволюцію грошових відносин, підкресливши їхню роль у формуванні ієрархії моральних цінностей у суспільстві.

Учні з великим захопленням оглядали експозицію музею, особливо зацікавившись унікальними колекціями пам’ятних та ювілейних монет України. Вони також були зацікавлені брикетами утилізованих 10 та 100 злотих банкнот Національного банку Польщі. Портативний детектор перевірки банкнот на підроблення також здобув особливу увагу учнів.

Учням продемонстрували пізнавальні фільми «Як знищують мільярди гривень в НБУ?», «Коротка історія грошей», «Платіжна картка ПРОСТІР».

Колектив кафедри вдячний за співучасть в організації заходу такого формату вчителям Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 Сергій Антонюк та вчителю Л. Вітяк.