22.03.2024

GLOBAL MONEY WEEK 2024 – віртуальна навчально-пізнавальна екскурсія «ГРОШІ: МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ»


У межах проведення Всесвітнього тижня грошей – Global Money Week 2024, 21 березня 2024 р. для студентів спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, спеціальності 073 Менеджмент Тернопільського кооперативного фахового коледжу проведено лекцію і віртуальну навчально-пізнавальну екскурсію «ГРОШІ: МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ».

Доцент кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Ярослав Чайковський наголосив на історичних аспектах виникнення грошей, розповів про зародження грошових відносин, зосередив увагу на ролі грошей у формування ієрархії моральних цінностей людства, в історичній ретроспективі проаналізував підвалини виникнення bitcoin’a як грошової одиниці майбутнього.

Студентів неабияк захопили представлені у музеї експонати, зокрема унікальні колекції пам’ятних та ювілейних монет України, брикети утилізованих 10 злотих і 100 злотих банкнот Національного банку Польщі, а також їхню увагу було прикуто до портативного детектора перевірки банкнот на предмет їхнього підроблення.

Також у межах заходу Ярослав Чайковський продемонстрував пізнавальні фільми «Коротка історія грошей» і «Як знищують мільярди гривень в НБУ?», презентував банківські платіжні картки.

Колектив кафедри вдячний за співпрацю Тернопільському кооперативному фаховому коледжу адміністрації та голові циклової комісії фінансово-економічних дисциплін Юлії Рудницькій.