22.04.2024

Академічна доброчесність: принципи реалізації та відповідальність


З метою забезпечення належного рівня та популяризації принципів академічної доброчесності 18 квітня в читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ для студентів 4-го курсу факультету фінансів та обліку освітньо-професійної програми «Соціальне забезпечення» проведено тренінг з академічної доброчесності.

Метою тренінгу було ознайомлення студентів з основами та важливістю дотримання норм академічної доброчесності, порядком подання та перевірки студентських робіт на наявність текстових запозичень в контексті написання кваліфікаційних робіт.

Ментор - Володимир Пастущин ознайомив студентів з основними нормативними документами, що регламентують питання академічної доброчесності в ЗУНУ; наголосив на формах академічних порушень, таких як плагіат, фальсифікація, і фабрикація, техніках правильного цитування, видах академічної відповідальності за недотримання норм академічної доброчесності, сервісах для перевірки робіт на наявність текстових запозичень тощо.

Завдяки заходу студенти отримали цінні знання, які сприятимуть підвищенню якості їхніх наукових робіт та забезпеченню академічної доброчесності у їхній подальшій освітній та професійній діяльності.

Професорсько-викладацький склад кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу та студенти вдячні Володимиру Пастущину за проведений тренінг, який є важливим кроком у формуванні високоморальних фахівців, здатних відповідати вимогам сучасного академічного і професійного середовища.